07/12/2021
Conclou el projecte MEDIS
El projecte europeu Erasmus + MEDIS va finalitzar amb una jornada en línia que es va celebrar el passat dia 6 de juliol de 2021 de les 10:00h a la 13:00h.
La sessió va incloure una sessió plenària, seguida per una divisió de sales en cada un dels països socis del projecte i finalment amb unes observacions i conclusions finals.
Com a coordinadors del projecte la sessió la va obrir Denisa Gibovic, directora executiva de WUSMED, amb una nota de benvinguda agraïnt a tothom la seva participació a la joranda final d’aquest projecte i la seva valuosa contribució. A més a més, també va presentar l’agenda del dia i va fer una breu introducció sobre el projecte tot presentant el consorci que ha estat treballant els darrers tres anys en la implementació del projecte MEDIS.
A continuació, la sessió va continuar amb les ponències d’Ester Rafel, en representació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de Josep Juandó, president de WUSMED, que van destacar la importància que il·lustren els resultats del projecte MEDIS i la necessitat de difondre les bones pràctiques no només al consorci sinó també al públic en general. Finalment, també van donar les gràcies i van felicitar a tots els participants i socis per la seva gran tasca realitzada.
També, la jornada va comptar amb la ponència de Miquel Àngel Essomba i Gelabert, director general de l’equip d’investigació Diversitat i Inclusió en Societats Complexes i professor associat del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva intervenció, es va centrar en els conceptes d’inclusió social i de diversitat, des de diferents origens i perspectives i va subratllar la importància del projecte per a la inclusió social de nens en origen migrant al país d’acollida.
A la segona part de la jornada, els participants es van dividir en 6 sales (una per cada país soci: Itàlia, Grècia, Xipre, Espanya, Bulgària i Portugal) per presentar i debatre, en la llengua nacional, les bones pràctiques implementades durant la fase pilot, els resultats obtinguts del projecte a nivell nacional i les recomanacions polítiques resultants.
Un cop acabada aquesta part, tots els ponents i participants es van retrobar altre cop a la sala principal per tal de posar en comú i compartir els resultats i les conclusions resultants en cada una de les sales nacionals. En general, el consorci va compartir que cal treballar tant a nivell individual com col·lectiu per millorar el procés de socialització i inclusió a nivell local, implicant noves escoles i entitats educatives per ampliar la xarxa d’escoles inclusives MEDIS. Aquest procés requereix professionals ben formats, el desenvolupament de programes educatius inclusius i l’adopció de metodologies i enfocaments multiculturals a les escoles. Es va subratllar la importància de la plataforma en línia MEDIS on hi ha eines d’aprenentatge, cursos MOOC i el Manual per al programa escolar mediterrani, per tal d’amplificar l’impacte del projecte a nivell local i internacional i compartir coneixement amb un públic més ampli.
Finalment, es va agraïr a tothom el seu interès pel projecte MEDIS i la participació activa en els debats de la jornada. Cada organització sòcia del projecte va prendre la paraula i va expressar el seu agraïment al consorci per la seva col·laboració i per la satisfactòria implementació del projecte MEDIS. Es va posar èmfasi a la importància del projecte MEDIS per canviar la vida dels nens amb antecedents migrants, facilitant la seva integració en l’entorn educatiu del país d’acollida i en la societat, així com també es va voler remarcar que professors i educadors estiguin disposats i interessats a implementar bones pràctiques que permetin la inclusió de tots els nens a l’educació.
0 COMMENTS